Wat is er met Speeltuinzoeker gebeurd?

Geregeld krijg ik nog de vraag hoe het met mijn speeltuinen-website gaat. Het antwoord is: hij bestaat nog, maar eerlijk gezegd doe ik er weinig meer mee. Waarom dan? Het concept bleek toch niet zo aan te slaan als ik had gehoopt. Het was moeilijk om een “community” van ouders van de grond te krijgen die informatie over speeltuinen met elkaar gingen delen. Facebook-advertenties, in combinatie met winacties, zijn een goede manier om (tijdelijke) activiteit te genereren, maar zodra je ze stopzet, houdt dat ook op. Waarschijnlijk had ik er met heel veel tijd energie wel een levendige site van kunnen maken, maar die beide factoren zijn bij een vader van drie jonge kinderen, met een fulltime baan, niet bepaald voorradig. Het was in ieder geval een leerzame ervaring en ik heb de domeinnaam nog 🙂 De hosting vindt nu echter hier, op erikroos.org, plaats. Wie weet wordt Speeltuinzoeker nog eens (her)ontdekt en gaat het nog een grootse toekomst tegemoet!

Zie www.speeltuinzoeker.nl oftewel erikroos.org/speeltuinzoeker

OpenID geactiveerd

Je kunt nu ook inloggen op deze site met OpenID, dus bijvoorbeeld via Google of Yahoo. Met de openid-plugin voor WordPress was dit zo gepiept. Door nog een extra plugin te installeren, kun je bij het inloggen nu ook op het icoon klikken van je OpenID-provider in plaats van dat je de hele url in moet tikken. Handig!

En ja, nu zou het handig zijn als er ook zo’n plugin was voor mijn Piwigo-webalbum! Maar goed, dat is open source dus dat zou ik natuurlijk ook zelf kunnen doen. Leuk hobbyproject?